2019-10-16 KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KUCHNIE ŚWIATA - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KUCHNIE ŚWIATA

    Dieta wegańska pomimo swojej różnorodności i niesamowitej kreatywności potrafi ograniczać – zwłaszcza w podróży, kiedy stajemy przed faktem, że najpopularniejsze dania etnicznych kuchni zawierają z pozoru niedające się zastąpić wegańskimi odpowiednikami produkty.
    Nic bardziej mylnego! Zapraszamy w podróż dookoła świata, podczas której podzielimy się z Wami wiedzą o kuchniach różnych kontynentów i nauczymy, jak wyczarować we własnej kuchni smaki dalekich podróży w wydaniu całkowicie wegańskim. Naszą podróż rozpoczniemy w Chile, przygotowując aromatyczne pierożki. Odwiedzimy Rumunię by poznać ich wyjątkowe przyprawy i przygotować pastę z grillowanego bakłażana. Następnie przeniesiemy się do Tajlandii, gdzie znajdziemy odpowiedź na pytanie, czym zastąpić wszechobecny sos rybny oraz inne tajemniczo brzmiące składniki. Na koniec odwiedzimy Indie by przekonać się, że tamtejsze słodkości doskonale współgrają z dietą wegańską.
    Kurs poprowadzi Aneta Łańcuchowska, gotująca dietetyczka, blogerka kulinarna na lookingforcooking.pl, autorka książki „Zdrowe wody” i mama na pełen etat. Aneta ma na koncie trzy sezony autorskiego programu pt. „Pożegnanie z wagą” o dietach i aktywności fizycznej, emitowanego na antenie TVN Meteo Active, ostatnio prowadziła własny kulinarny cykl w Dzień Dobry TVN pt. „Reakcja łańcuchowa”, aktualnie często gotuje „na żywo” w studio Pytania na Śniadanie. Kuchnia Anety to wypadkowa jej ugruntowanej wiedzy z zakresu zdrowego odżywiania oraz zaskakującego smaku. Jeżeli chcesz połączyć warsztat kulinarny z poradami eksperta żywieniowego, to gotowanie z Anetą jest właśnie dla Ciebie.
     

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 16 października 2019 r, środa, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Pierożki empanadas (Chile)
    • Tradycyjna rumuńska pasta z grillowanego bakłażana (Rumunia)
    • Włoski chlebek z papryką, oliwkami i kaparami (Włochy)
    • Tajska sałatka z mango (Tajlandia)
    • Gajar ka halwa – indyjski deser z marchewki gotowanej w mleku kokosowym z orzechami (Indie)
    • Cena:
      • 270,00 PLN