2019-11-19 KURS KUCHNI INDYJSKIEJ: KRÓL ZIEMNIAK NOWOŚĆ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • INDYJSKI KRÓL ZIEMNIAK

    Ziemniak od stuleci jest podstawą pożywienia wielu regionów świata. Dania, które można przygotować z tej pożywnej rośliny oraz formy podania przyprawiają o zdumienie. Pieczone, smażone, gotowane, w całości, krojone, siekane, blendowane… A dodatkowo w towarzystwie indyjskich przypraw smakują obłędnie!

    Przekonacie się o tym podczas szkolenia z fantastycznym Tapim Sharma. Wspólnie przygotujemy indyjskie potrawy, których głównym składnikiem będą niezastąpione ziemniaki. Aloo parantha, czyli ziemniaczane chlebki, ziemniaki w sosie curry, ziemniaczane kuleczki z ogórkowym dipem, ziemianki w cieście pakora oraz ziemniaki smażone z pomidorami i kolendrą. Podczas szkolenia odkryjecie również oryginalne indyjskie produkty i przyprawy, a to wszystko w akompaniamencie zaskakujących historii prosto z Indii!

    Tapinder Sharma – hindus z Punjab, restaurator, właściciel sieci restauracji indyjskich Ganesh oraz Origami Bistro, wegetarianin i pasjonat zdrowej, odpowiednio skomponowanej i naprawdę nieźle doprawionej kuchni. Prywatnie fantastyczny, otwarty, pełen charyzmy i pasji prowadzący, który podczas kursu przekaże Wam nie tylko ogromną wiedzę na temat swojej rodzimej kuchni, ale wprowadzi Was w niesamowity świat kultury indyjskiej.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 19 listopada 2019, wtorek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • aloo parantha – placek z nadzieniem ziemniaczanym
    • cucumber raita – dip jogurtowy z ogórkiem
    • curry jeera aloo – curry z ziemniaków z dodatkiem kuminu
    • aloo bonda – hit indyjskiego streetfood czyli bułka z ziemniaczaną kulą
    • aloo pakora – smażone ziemniaki panierowane w mące grochowej
    • aloo chat – przekąska ziemniaczano-pomidorowa
    • Cena:
      • 270,00 PLN