2019-09-29 KURS CUKIERNICZY: PIERNICZKI, CUPCAKE ORAZ LUKIER KRÓLEWSKI - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: PIERNICZKI, CUPCAKE ORAZ LUKIER KRÓLEWSKI

    Ostatnie spotkanie w ramach Kompleksowego Kursu Cukierniczego. Nauczycie się nie tylko przygotowywać różnego rodzaju babeczki – muffiny i cupcake, ale też je zdobić. Kinga Filipowicz, mistrzyni cukiernictwa, pokaże Wam, jak przygotować smaczne i efektowne kremy, polewy, lukry i glazury, dzięki którym Wasze babeczki zamienią się w małe dzieła sztuki. Popracujecie też nad trudną sztuką zdobienia pierniczków lukrem królewskim i upieczecie wegańskie babeczki z jabłkami.

    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdżowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 29 września 2019 r., niedziela, 15:00
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-14 osób
    W PROGRAMIE ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

    • – Waniliowe cupcake z kremem na bezie szwajcarskiej
    • – Pierniczki zdobione lukrem królewskim
    • – Babeczki wegańskie z jabłkami lub babeczki wytrawne
    • Cena:
      • 270,00 PLN