2019-09-28 KURS CUKIERNICZY: SŁODKIE ŚNIADANIA - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: SŁODKIE ŚNIADANIA

    To spotkanie sprawi, że śniadanie stanie się Waszym ulubionym posiłkiem. Z takim menu można naprawdę celebrować poranki ! Przygotujecie specjały śniadaniowe z różnych zakątków świata – amerykańskie pancake, wloskie biscotti, gofry belgijskie, brytyjskie bułeczki scones, francuskie suflety i tosty. Poznacie też całą masę przepisów na pyszne i zdrowe koktajle, budynie i musy owocowe. Nasza trenerka, Kinga Filipowicz, opowie Wam także o różnych rodzajach mąk i ziaren, z których można przygotować zdrowy i smaczny chleb, granolę, musli czy płatki śniadaniowe. Weekendowe, długie poranki już nigdy nie będą takie same!

    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdżowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 28 września 2019 r., sobota, 15:00
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-14 osób
    W PROGRAMIE ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

    • – drożdżówki, broszki, chałki, scones – tradycyjne
    • – bułeczki angielskie
    • – naleśniki, gofry i pancake
    • – śniadaniowe ciasteczka biscotti
    • – francuski suflet wytrawny
    • – zdrowe koktajle owocowe i warzywne
    • – placuszki w odsłonie słodkiej i wytrawnej
    • Cena:
      • 270,00 PLN