2019-09-24 KURS KUCHNI GRUZIŃSKIEJ: CHINKALI - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI GRUZIŃSKIEJ: CHINKALI

    Kuchnia gruzińska, pełna aromatycznych przypraw, warzyw, kolendry, włoskich orzechów i granatów. Dzięki naciskowi na wysoką jakość produktów, przykładaniu wagi do sezonowości oraz tradycji, kuchnia gruzińska może pochwalić się swoją rozpoznawalnością i uwielbieniem na całym świecie. Podczas naszego szkolenia skupimy się na jednych z najsmaczniejszych pierogów świata, czyli chinkali. Wspólnie przyrządzimy klasyczne mięsne pierożki, ale nie zabraknie tych mniej popularnych z ziemniakami oraz białym serem. Nauczymy Was jak przygotować perfekcyjne i sprężyste ciasto oraz aromatyczne nadzienie. Całość zwieńczy orzeźwiająca sałata oraz słodki deser.
    Kurs poprowadzi Gagik Grigoryan – Edukator kulturowy, trener kuchni gruzińskiej. Rodowity Gruzin z miasta Batumi. W Polsce mieszka prawie 6 lat. Prowadzi szkolenia i warsztaty dot. kultury kaukaskiej, w tym gruzińskiej. Gotowanie jest jego pasją życia. Z przyjemnością dzieli się z Polakami i Polkami tajemnicami kuchni gruzińskiej i ormiańskiej. Zasypuje ciekawostkami i karmi doskonałą kuchnią.
    Kurs może być zrealizowany w ramach zestawu Azja Expert.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 24 września 2019 r., wtorek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • – Chinkali klasyczne z mięsem wieprzowo-wołowym
    • – Chinkali z białym serem
    • – Chinkali z ziemniakami
    • – Orzeźwiająca gruzińska sałatka z warzywami i orzechami włoskimi
    • – Szakarlama – gruzińskie ciasteczka orzechowo-migdałowe
    • Cena:
      • 220,00 PLN