2019-08-23 Gotowanie w ogrodzie: BAŁKAŃSKI GRILL NOWOŚĆ - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • GOTOWANIE W OGRODZIE: BAŁKAŃSKI GRILL

    Chorwacja, Czarnogóra, Serbia, Albania, Bułgaria, Grecja. Co łączy wszystkie te kraje? Oczywiście doskonała kuchnia balkańska! Tym razem zapraszamy Was do naszego ogrodu, w którym pod okiem Petara Simica,doświadczonego trenera kuchni bałkańskiej i niekwestionowanego mistrza grilla, będziecie mogli przygotować wyjątkowe potrawy.  Podczas kursu przyrządzicie prawdziwą bałkańską ucztę, której punktem kulinacyjnym będą dania główne przygotowane na naszych grillach.

    Petar podzieli się z Wami swoimi sekretami na udane dania z grilla. Podczas szkolenia nauczycie się jak łączyć proste, znane nam składniki, aby wyczarować z nich zaskakujące potrawy pełne smaku i aromatu. Poznacie smak oryginalnej szopskiej sałatki i obłędnej baklavy. Na koniec naszego spotkania zaznacie ducha bałkańskiej uczty, okraszonej zabawnymi historyjkami naszego trenera i zdegustujecie przygotowane potrawy.

    Szkolenie poprowadzi szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem w restauracjach w Polsce i za granicą, rodowity Serb Petar Simić. Z Petarem szerzej poznacie kuchnię bałkańską, jej tradycję, specyficzne produkty i metody przygotowywania jakże smacznych dań. Szkolenie przeplatane zabawnymi serbskimi opowieściami nie pozwoli Wam się nudzić, a wiedza i umiejętności kucharza zachwycą. Dużo, obficie i niesamowicie smacznie – z Petarem nie wyjdziecie głodni!

    UWAGA! W razie niesprzyjającej pogody kurs zostanie przeniesiony do jednej z naszych sal szkoleniowych.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 23 sierpnia 2019 r., piątek, 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Tarator – orzeźwiający chłodnik bułgarski
    • Salatka szopska – lekka sałatka z sezonowych warzyw i bałkańskiego sera
    • Gurmanska pljeskavica – kotleciki wołowo-wieprzowe smazone na grillu
    • Jagnjeci ražnjić – szaszłyk z udźca jagnięcego marynowanego w winie
    • Biała serbska bajadera z orzechami laskowymi
    • Cena:
      • 220,00 PLN