2019-05-26 Kurs cukierniczy: bezy NOWOŚĆ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: BEZY

    Perfekcyjna beza to marzenie niejednego cukiernika. Krucha z zewnątrz, miękka i lekko ciągnąca się w środku, śnieżnobiała i trwała. Beza idealna. Z Kingą Filipowicz odkryjecie tajemnice tego wyrafinowanego deseru i nauczycie się przygotowywać taki klasyk jak bezbłędny tort Pawłowej. Poznacie rodzaje bezy, potrenujecie z jej formą na bazie mini bez, a także przygotujecie fantastyczną ozdobę w postaci bezowych lizaków. Dodatkowo obsypiemy Was informacjami na temat dodatków do bezy, smacznych kremów, dekoracjach, sposobach przechowywania i utrwalania.
    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z wieloletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdżowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5
    TERMIN 26 maja 2019 r., niedziela, godz. 10:00
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-14 osób
    W PROGRAMIE
    • Torcik Pavlovej przłożony kremem oraz domową frużeliną owocową
    • Małe kolorowe bezy (zabawa formą i kształtem)
    • Fantazyjne kolorowe lizaki bezowe na patyczkach
    • Cena:
      • 250,00 PLN