2019-04-13 Kurs cukierniczy: tort wielkanocny NOWOŚĆ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: TORT WIELKANOCNY

    Nasz propozycja na piękny wielkanocny tort to rodzaj sernika na zimno przygotowywanego na kruchym spodzie owiniętego w absolutną nowość na rynku – kołnierzem z rubinowej czekolady. Torcik wzbogacimy żelką owocową z mango i marakui. Całość natomiast udekorujemy dodatkowo słodkimi cukrowymi jajeczkami oraz czekoladowym gniazdkiem. Zaskocz swoich bliskich najpiękniejszym i najsmaczniejszym ciastem na Święta!

    Podczas szkolenia każdy uczestnik przygotowuje swoje własne ciasto. Przygotuje wszystkie elementy, upiecze i na końcu ozdobi. Uczestnicy otrzymają specjalne pudełka wynosowe na swoje wypieki.
    Na szkoleniu każdy z uczestników pozna:

    • – charakterystykę pracy z czekoladą rubinową – formowanie kołnierza, temperowanie
    • – wykonywanie typowo wielkanocnych ozdób – jajeczka, czekoladowe gniazdko
    • – estetykę ciast – jak dekorować wypieki, aby nienagannie się prezentowały

    Kurs poprowadzi Ewa Drzewicka – dyplomowany cukiernik, mistrzyni sugarcraftingu, właścicielka pracowni Jula Smakula, wielokrotna uczestniczka Konkursu Tortów Expo Sweet. Zdobyła liczne wyróżnienia i nagrody, między innymi: srebrny medal na Festiwalu Czekolady w 2014 roku, złoto i brąz na Cake International w Birmingham 2016, srebro i brąz na konkursie Cake Festival w Katowicach 2016, brąz na konkursie Cake International w Londynie 2017. Doświadczona trenerka, od 2012 roku autorka reportaży i tutoriali do gazety „Cukiernictwo i piekarstwo”. W 2018 roku została również jurorką na Międzynarodowym Konkursie Tortów na Białorusi. Specjalizuje się w wykonywaniu tortów wielopiętrowych oraz w tworzeniu figurek cukrowych.

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 13 kwietnia 2019 r., sobota, godz. 15:00
    CZAS TRWANIA 5 h
    GRUPA 8-12 osób
    W PROGRAMIE Zajęcia praktyczne:

    • – przygotowanie ciasta
    • – przygotowanie spodu
    • – przygotowanie żelki owocowej
    • – przygotowanie kołnierza czekoladowego
    • – złożenie ciasta
    • – wykonanie ozdób końcowych
    • – prezentacja tortu
    • Cena:
      • 300,00 PLN