2019-04-02 AZJATYCKI STREETFOOD Z PYZA MADE IN POLAND - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • AZJATYCKI STREETFOOD Z PYZA MADE IN POLAND

    Azjatycki street food pozwala w pełni poznać  kuchnię najbardziej popularną wśród lokalnych mieszkańców danego regionu. Udaj się z nami na spacer po Azji, podczas którego nauczymy Cię jak wyczarować we własnej kuchni smaki aromatycznych potraw serwowanych na ulicach kontynentu kontrastów.

    Podróży przewodzić będzie Wiktowia Górecka, znana w blogosferze jako Pyza Made In Poland. Niekwestionowana wyrocznia w temacie kultury i kulinariów Wietnamu. Z zawodu psychodietetyk i psycholog kulturowy oraz wykładowca Food Studies na SWPS. Kiedy nie eksploruje wietnamskich miast, niestrudzenie poszukuje nowych kulinarnych inspiracji w Polsce i Europie, z czego skrzętnie zdaje pysznie ilustrowane relacje na blogu. Jej kursy to akademicka metodyczność w przekazywaniu wiedzy połączona z fascynującą wyprawą do samego serca Wietnamu.

    Kurs może być zrealizowany w ramach zestawu Azja Expert.
    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 02 kwietnia 2019 r., wtorek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • koreański kimchi fried rice
    • tajska sałatka z pomelo
    • wietnamskie skrzydełka z sosem rybnym
    • chińska słodka zupa z grzybów śnieżnych
    • Cena:
      • 270,00 PLN