KURS CUKIERNICZY: TORT KOMUNIJNY
Tort na Komunię Świętą to nie lada wyzwanie – prócz nienagannego wyglądu powinien charakteryzować się również eleganckim zdobieniem i oczywiście doskonałym smakiem. W końcu ma cieszyć oko i podniebienie ważnych w tym dniu Gości. Z Ewą Drzewicką pokażemy Wam jak wykonać tego typu tort – by był piękny, stabilny i wspaniale smakował.
Podczas szkolenia każdy uczestnik przygotowuje swój własny tort. Przygotuje wszystkie elementy, upiecze i na końcu ozdobi. Uczestnicy otrzymają specjalne pudełka wynosowe na swoje wypieki.
Na szkoleniu każdy z uczestników pozna:
Kurs poprowadzi Ewa Drzewicka – dyplomowany cukiernik, mistrzyni sugarcraftingu, właścicielka pracowni Jula Smakula, wielokrotna uczestniczka Konkursu Tortów Expo Sweet. Zdobyła liczne wyróżnienia i nagrody, między innymi: srebrny medal na Festiwalu Czekolady w 2014 roku, złoto i brąz na Cake International w Birmingham 2016, srebro i brąz na konkursie Cake Festival w Katowicach 2016, brąz na konkursie Cake International w Londynie 2017. Doświadczona trenerka, od 2012 roku autorka reportaży i tutoriali do gazety „Cukiernictwo i piekarstwo”. W 2018 roku została również jurorką na Międzynarodowym Konkursie Tortów na Białorusi. Specjalizuje się w wykonywaniu tortów wielopiętrowych oraz w tworzeniu figurek cukrowych. |
||||||||||
|
||||||||||
|
||||||||||
|