2019-05-09 Dieta na piękne włosy, cerę i paznokcie NOWOŚĆ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • DIETA NA PIĘKNE WŁOSY, CERĘ I PAZNOKCIE

    Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty! Zrzucasz grubą zimową kurtkę i chowasz do szafy ciepłą czapkę oraz wełniany szalik. Nareszcie możesz cieszyć się słońcem! Tylko dlaczego mina Ci rzednie, gdy co rano spoglądasz w lustro? Szybki przegląd własnego odbicia i już wiesz, że matowe i osłabione włosy znowu zwiążesz w kucyk, przesuszoną cerę zamaskujesz podkładem, a łamliwe paznokcie ukryjesz pod warstwą ciemnego lakieru. A potem szybko pobiegniesz do drogerii po zestaw cudownych specyfików, które podobno mają zdziałać cuda. Po dwóch tygodniach boleśnie przekonujesz się, że cudów nie ma, a ty znowu zostałaś z kolejnym bublem na łazienkowej półce.

    Teraz masz szansę zmienić ten schemat. Zamiast do drogerii, przyjdź do nas na warsztaty! Dzięki nim dowiesz się, że na olśniewający wygląd możesz zapracować przede wszystkim w kuchni. Wraz z doświadczoną dietetyczną i miłośniczką zdrowego gotowania zadbamy o to, abyś z naszych warsztatów wyszła bogatsza o:

    – specjalistyczną wiedzę z zakresu zdrowego odżywiania;

    – listę produktów spożywczych, które wzmocnią Twoje włosy i paznokcie, a skórze dodadzą blasku;

    – porady i tricki, dzięki którym w łatwy sposób zadbasz o swoje ciało;

    – przykładowe przepisy pełne dobroczynnych składników, które mają silniejsze działanie niż niejeden kosmetyk;

    Gwarantujemy, że zmieniając, razem z nami, swoje nawyki żywieniowe od razu dostrzeżesz różnicę. Twoje włosy staną się mocne i błyszczące, cera promienista i gładka, a paznokcie mocne, jak nigdy dotąd. To jak? Zaczynamy zmianę od warsztatów?

    Kurs poprowadzi Aneta Łańcuchowska – gotująca dietetyczka, blogerka kulinarna na lookingforcooking.pl, autorka książki „Zdrowe wody”
    i mama na pełen etat. Ma na koncie trzy sezony autorskiego programu pt. „Pożegnanie z wagą” o dietach
    i aktywności fizycznej, emitowanego na antenie TVN Meteo Active. Ostatnio prowadziła własny kulinarny cykl w Dzień Dobry TVN pt. „Reakcja łańcuchowa”. Aktualnie często gotuje „na żywo” w studio Pytania na Śniadanie. Kuchnia Anety to wypadkowa jej ugruntowanej wiedzy z zakresu zdrowego odżywiania oraz zaskakującego smaku. Jeżeli chcesz połączyć warsztat kulinarny z poradami eksperta żywieniowego – gotowanie z Anetą jest zdecydowanie dla Ciebie.

    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN  9 maja 2019 r., czwartek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • – Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami oraz miętą
    • – Chrupiące crumble z zielonych warzyw z dodatkiem soczystych wiśni
    • – Aromatyczne curry z nie tylko pomarańczowymi warzywami
    • – Tartaletki na spodzie orkiszowym z konfiturą z czarnej porzeczki i bezą
    • – Pełne witamin smoothie owocowo – warzywne
    • Cena:
      • 270,00 PLN