KURS GOTOWANIA KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK WIETNAM
Choć od lat obecna na polskich ulicach, kuchnia wietnamska skrywa wciąż wiele sekretów. Warto lepiej ją poznać choćby dlatego, że to jedna z najzdrowszych i najlżejszych kuchni Azji, zwłaszcza w wersji wegańskiej! Na wietnamskich stołach królują świeże zioła, dania z woka, wolno gotowane wywary oraz lekki makaron ryżowy jako uniwersalny dodatek do potraw. A w dodatku przeniesienie odrobiny Wietnamu do własnej kuchni jest bajecznie proste!
Szczególnie wtedy, kiedy przewodniczką jest Wiktoria Górecka, znana w blogosferze jako Pyza Made In Poland. Niekwestionowana wyrocznia w temacie kultury i kulinariów Wietnamu. Z zawodu psychodietetyk i psycholog kulturowy oraz wykładowca Food Studies na SWPS. Kiedy nie eksploruje wietnamskich miast, niestrudzenie poszukuje nowych kulinarnych inspiracji w Polsce i Europie, z czego skrzętnie zdaje pysznie ilustrowane relacje na blogu. Jej kursy to akademicka metodyczność w przekazywaniu wiedzy połączona z fascynującą wyprawą do samego serca Wietnamu. Kurs może być zrealizowany w ramach zestawu Vege Master. |
||||||||||
|
||||||||||
|
||||||||||
|