2019-02-14 WALENTYNKOWY KURS GOTOWANIA: AFRODYZJAKI Z MAROKO - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • WALENTYNKOWY KURS KUCHNI MAROKAŃSKIEJ

    Wspaniała kuchnia Maroka, kulinarna mieszanka z wpływami Berberów, Fenicjan, Arabów, Hiszpanów, Żydów sefardyjskich i Francuzów. Paleta przypraw, kolorów i wyrazistych smaków. Podczas naszego fantastycznego szkolenia zgłębimy tajniki przygotowywania marokańskich potraw, w których królować będą afrodyzjaki!

    W przepięknych naczyniach do tagine udusicie aromatyczne dania, poznacie ich techniki przyrządzania, właściwe przygotowanie naczynia, odpowiedni dobór przypraw, ziół i warzyw. A do tego najlepszy marokański chleb, obłędne pasty, słodkie ciasteczka pełne przepysznych pistacji i kieliszek wina!

    Do kulinarnego świata rodem z bajecznie kolorowych bazarów Marrakeszu zabiorą uczestników kursu Dorota i Jalil Hadrami. Szef kuchni, na co dzień gotujący w restauracji Gaba & Garçons w Hali Koszyki razem z pochodzącą z Polski, ale zakochaną w marokańskiej kulturze i jedzeniu żoną, pomogą kursantom zrozumieć istotę kulinarnej tradycji Maroka. Przybliżą paletę smaków i produktów, podzielą się zabawnymi historiami i domowymi sposobami kiszenia cytryn oraz odkryją łączenia afrodyzjaków w tych niesamowitych potrawach. Niech to będzie zaledwie wstęp do śmiałych poszukiwań nowych, wyjątkowych kompozycji dla dwojga!

    UWAGA: podana cena kursu dotyczy dwóch osób

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5
    TERMIN 14 lutego 2019, czwartek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-14 osób
    W PROGRAMIE

    1. Wykład teoretyczny:
    – Charakterystyka afrodyzjaków
    2. Trening praktyczny dla uczestników kursu – Przygotowywanie potraw w parach

    • chlebek marokański
    • zaaluk – pasta z bakłażana
    • bakkula – sałatka ze szpinakiem na ciepło
    • tajine z małżami, dynią i marchewką
    • tajine z baraniną i suszonymi morelami
    • ciasteczka pistacjowe
    • Cena:
      • 440,00 PLN