2019-02-12 Kurs kuchni wegańskiej: kierunek Maroko - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK MAROKO

    Wspaniała kuchnia Maroka, kulinarna mieszanka z wpływami Berberów, Fenicjan, Arabów, Hiszpanów, Żydów sefardyjskich i Francuzów. Paleta przypraw, kolorów i wyrazistych smaków. Podczas naszego fantastycznego szkolenia zgłębimy tajniki przygotowywania marokańskich potraw w wersji wegańskiej i wegetariańskiej. W przepięknych naczyniach do tagine udusicie aromatyczne dania, poznacie ich techniki przyrządzania, właściwe przygotowanie naczynia, odpowiedni dobór przypraw, ziół i warzyw. A do tego najlepszy marokański chleb i obłędny kuskus.
    Szkolenie poprowadzą Jalil i Dorota Hadrami – doświadczony kucharz kuchni marokańskiej wraz ze swoją żoną, specjalistką i pasjonatką kulinariów i kultury Maroka.

    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

     

    Kurs może być zrealizowany w ramach zestawu Vege Master.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5
    TERMIN 12 lutego 2019, wtorek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-14 osób
    W PROGRAMIE

    – chleb marokański z mąką graham
    – sałatka z kuskusu
    – aromatyczna soczewica z warzywami
    – tagin kefta – warzywne kuleczki w pomidorowym sosie
    – tagin vege – tradycyjne danie kuchni marokańskiej
    – sellu – deser z prażonej mąki

    • Cena:
      • 220,00 PLN