2019-01-29 KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK PÓŁWYSEP ARABSKI - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK PÓŁWYSEP ARABSKI

    Kuchnia arabska kojarzy się głównie z hummusem i falafelem oraz zupą z soczewicy. Wyjątkowych, ciekawych i niesamowicie smacznych potraw jest jednak zdecydowanie więcej. Kolorowe sałatki, aromatyczne pasty, cytrusowe ciasta czy sycące zupy. I to wszystko znajdziemy głownie w wersji wege!

    Kuchnia arabska jest niczym kopalnia pomysłów na wegańskie potrawy, które zaskoczą nas swym smakiem i aromatem, a co więcej…nawet mięsożercom dadzą zapomnieć o istnieniu mięsa.

     

    Podróży przez smaki i aromaty kuchni arabskiej przewodzić będzie Anna Kalaji – szalenie utalentowana, niesamowicie wszechstronna i lubiana przez rzesze kursantów trenerka, podróżniczka i autorka. Kuchnia arabska to jej wielka – choć nie jedyna! – kulinarna miłość. Z wdziękiem podzieli się swoją ogromną wiedzą o kulturze i zwyczajach krajów arabskich oraz przeprowadzi uczestników szkolenia przez charakterystykę oryginalnych produktów i przypraw typowych dla tego regionu. W części praktycznej zaś nauczy technik i trików niezbędnych do przygotowania idealnego humusu, falafela oraz innych wyśmienitych dań, będących wizytówką sztuki kulinarnej Bliskiego Wschodu.

     

    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań. Jednocześnie tam, gdzie jest to możliwe, uczestnicy wykonują pracę indywidualnie.
    Kurs może być zrealizowany w ramach zestawu Vege Master.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 29 stycznia 2019 r., wtorek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE Fattoush – sałatka ze świeżych warzyw z arabskim chlebem

    Pieczony kalafior z sosem taratour i granatem

    Rainbow falafel – wielokolorowe kotleciki z ciecierzycy z dodatkiem buraka, kurkumy i szpinaku

    Kibbeh vege – zapiekanka z batatów z dodatkiem aromatycznych przypraw i ziół

    Vegan muhhalabyia  – delikatny pudding na bazie roślinnego mleka o aromacie płatków róży i pistacji

    • Cena:
      • 220,00 PLN