2019-01-22 KURS KUCHNI WIETNAMSKIEJ - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI WIETNAMSKIEJ

    Choć od lat obecna na polskich ulicach, kuchnia wietnamska skrywa wciąż wiele sekretów. Warto lepiej ją poznać choćby dlatego, że to jedna z najzdrowszych i najlżejszych kuchni Azji. Na wietnamskich stołach królują świeże zioła, dania z woka, wolno gotowane wywary oraz lekki makaron ryżowy jako uniwersalny dodatek do potraw i niezastąpiony lokalny sos rybny. A w dodatku przeniesienie odrobiny Wietnamu do własnej kuchni jest bajecznie proste!

    Szczególnie wtedy, kiedy przewodniczką jest Wiktoria Górecka, znana w blogosferze jako Pyza Made In Poland. Niekwestionowana wyrocznia w temacie kultury i kulinariów Wietnamu. Z zawodu psychodietetyk i psycholog kulturowy oraz wykładowca Food Studies na SWPS. Kiedy nie eksploruje wietnamskich miast, niestrudzenie poszukuje nowych kulinarnych inspiracji w Polsce i Europie, z czego skrzętnie zdaje pysznie ilustrowane relacje na blogu. Jej kursy to akademicka metodyczność w przekazywaniu wiedzy połączona z fascynującą wyprawą do samego serca Wietnamu.

    Szkolenie z przyrządzania smaków Wietnamu z pewnością uraduje każdego bywalca barów w Wólce Kosowskiej czy smakosza z rozrzewnieniem wspominającego legendarne kulinarne perły ze Stadionu X-lecia!

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 22 stycznia 2019 r., wtorek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Kawa po wietnamsku
    • Sałatka z kwiatem bananowca z wieprzowiną i krewetkami- Nộm hoa chuối
    • Summer rollsy – Gỏi cuốn
    • Makaron z wołowiną w stylu południowo-wietnamskim – Bún bò Nam Bộ
    • Deser w kokosie Xôi dừa kem
    • Cena:
      • 250,00 PLN