2019-01-17 KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK TAJLANDIA NOWOŚĆ!OSTATNIE WOLNE MIEJSCE! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK TAJLANDIA

    Jedna z najbardziej popularnych kuchni świata. Niesamowicie prosta, pikantna i obłędna w smaku. To między innymi dla niej rzesze Polaków wyruszają w podróż do Tajlandii. Przeprowadzimy Was przez podstawowe warzywa, owoce, zioła i sosy, poznacie tajskie metody przyrządzania potraw oraz historię i kulturę Krainy Uśmiechu. Dowiecie się czym zastąpić sos rybny i ostrygowy oraz przygotujecie od podstaw wegańską wersję pasty curry!
    Podczas części teoretycznej przekażemy Wam wiedzę, która umożliwi poznanie i zrozumienie tej z pozoru prostej sztuki kulinarnej. Poznacie podstawowe składniki tajskich potraw takie jak galangal, trawa cytrynowa, liście limonki kaffir. W części praktycznej przygotujemy 5 tradycyjnych dań, na bazie których poznacie podstawowe i najważniejsze techniki gotowania po tajsku.
    Kurs poprowadzi Michal Kurek – wiecznie uśmiechnięty fan i specjalista kuchni tajskiej. Kucharz, podróżnik kulinarny, żeglarz. Autor bloga poświęconego kuchni tajskiej www.thaime.pl.
    Biały człowiek z duszą azjaty.  Uwielbia tradycyjne tajskie smaki i przepisy, choć nie przeszkadza mu to W łączeniu ich z kuchnią Polską.
    Od wczesnych lat pasjonował się gotowaniem. Jako dziecko mieszkał z rodzicami w Azji, co ukształtowało jego smaki na zawsze. Po powrocie do kraju tajniki kuchni azjatyckiej podpatrywał w pierwszej tajskiej i indyjskiej restauracji w Warszawie, prowadzonych przez jego mamę. W kuchni najważniejsze są dla niego przede wszystkim wspaniały smak, dobra zabawa, oraz umiejętność improwizacji, czym zaraża wszystkich dookoła! Stażysta Atelier Amaro, okazjonalnie gotuje w Dzień Dobry TVN.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    Kurs może być zrealizowany w ramach zestawu Vege Master i Azja Expert.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 17 stycznia 2019 r., czwartek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Zupa kokosowo-dyniowa
    • Ryż smażony z ananasem i orzechami nerkowca
    • Pad See Ew – makaron ryżowy z warzywami 
    • Wegańskie curry z domową zieloną pastą
    • Banany w mleku kokosowym
    • Cena:
      • 270,00 PLN