2019-01-08 KURS KUCHNI WŁOSKIEJ: PASTA ITALIANA Z JAKUBEM STEUERMARKIEM BRAK MIEJSC! ZAPISY NA LISTĘ REZERWOWĄ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • WŁOSKIE MAKARONY Z JAKUBEM STEUERMARKIEM

     

    Przed Wami kolejna odsłona szkolenia z przyrządzania włoskich past! Tym razem podczas makaronowej uczty dowiecie się, jak powstał makaron, dlaczego występuje tak wiele jego form oraz z czym najlepiej łączyć pasty. Obalimy również krążące powszechnie mity na temat przygotowywania makaronu.

    Sami przygotujecie własnoręcznie makarony używając do tego jedynie mąki 00 i mieszanki semoliny.

    Szkolenie poprowadzi pełen energii Jakub Steuermark, kucharz i trener z wieloletnim doświadczeniem, które zdobywał podczas dalekich podróży. Od samego początku pasjonował się gotowaniem, co zaowocowało otwarciem własnego baru w USA, a następnie pracą jako szef kuchni w prestiżowym gastropubie w West Sussex. Dalsza ścieżka kariery zaprowadziła go do Londynu, aby współtworzyć Jamie’s Italian, włoską restaurację samego Jamiego Oliviera. Aktualnie prowadzi swój własny projekt Masło i Szałwia, gdzie pielęgnuje idee Comfort Food. Wysoka jakość, sezonowość i tworzenie prostych dań od zawsze były jego nadrzędną zasadą.  Kuba udziela się także w programach radiowych i telewizyjnych, gdzie chętnie dzieli się swoją ogromną wiedzą. Prywatnie jest pełną optymizmu osobą, z którą warsztaty to czysta przyjemność gotowania. 🙂

    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

     

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 08 stycznia 2019r., wtorek , godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE Teoria:

     

    • Rodzaje mąki: „00” i Semolina
    • Makaron a sos – sztuka kompilacji
    • Najczęściej popełniane błędy w gotowaniu makaronu
    • Rodzaje makaronów: krótki i długie, faszerowane
    • Kręcenie makaronów:
      – tylko z mąką
      – z mieszanką semoliny

     

    Menu

     

    • Gnocchi ziemniaczane z wątróbką i szałwią
    • Tagliatelle Vongole
    • Ravioli z ricottą i parmezanem w maśle i szałwii
    • Gnocchi ala Romana na słodko z owocami i ricottą
    • Cena:
      • 270,00 PLN