2019-01-16 KURS KUCHNI KOREAŃSKIEJ: W ŚWIECIE KIMCHI - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI KOREAŃSKIEJ

    Druga część niesamowitej, harmonijnej i nieprawdopodobnie zdrowej kuchni koreańskiej! Nowa odsłona koreańskich kiszonek, smażony makaron, koreańskie… sushi i oczywiście porządna dawka obowiązkowego kimchi. Zapraszamy serdecznie na kurs gotowania kuchni koreańskiej z niezwykłą i charyzmatyczną Inessą, która wprowadzi Was w świat kuchni koreańskiej i doskonałych smaków!

     

    Inessa Kim to Etniczna Koreanka urodzona i wychowana w Kazachstanie.  Od 2010 roku prowadzi niewielkie Bistro na warszawskim Muranowie z kuchnią wielokulturową. Brała udział w konkursie Dzień Dobry TVN „Gotuj o wszystko”, była uczestniczką drugiej edycji programu kulinarnego TOP CHEF (Polsat), gotowałam jako gość w programie TVP-2 „Pytanie na Śniadanie”.Od 2013 roku prowadzi warsztaty kulinarne zarówno dla amatorów, jak i zawodowych kucharzy (Grand Hotel Mercure w Poznaniu, Zakład Aktywności Zawodowej w Siedlcach). W 2014 roku wydała edukacyjną kulinarną grę planszową dla dzieci „Królewski Kucharz”, która uczy podstaw gotowania i języka angielskiego.

     

    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 16 stycznia 2019 r., środa, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Kkakdugi – Kimchi z białej rzodkwi – każdy Kursant zabierze słoik z kimchi do domu!
    • Doengjang kimchi jigae – Zupa z kimchi z dodatkiem pasty dongjang (u mnie w domu o tej porze roku pozycja obowiązkowa co najmniej raz w tygodniu!)
    • Kimchi udon bokkeum – Smażony makaron udon z kimchi – w programie samodzielne przygotowywanie makaronu udon tradycyjną metodą za pomocą nóg! 🙂
    • Kimbab – „Koreańskie sushi” z wołowiną i warzywami
    • Cena:
      • 220,00 PLN