2019-01-16 KURS KUCHNI KOREAŃSKIEJ: W ŚWIECIE KIMCHI BRAK MIEJSC! zapisy na listę rezerwową - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI KOREAŃSKIEJ

    Druga część niesamowitej, harmonijnej i nieprawdopodobnie zdrowej kuchni koreańskiej! Nowa odsłona koreańskich kiszonek, smażony makaron, koreańskie… sushi i oczywiście porządna dawka obowiązkowego kimchi. Zapraszamy serdecznie na kurs gotowania kuchni koreańskiej z niezwykłą i charyzmatyczną Inessą, która wprowadzi Was w świat kuchni koreańskiej i doskonałych smaków!

     

    Inessa Kim to Etniczna Koreanka urodzona i wychowana w Kazachstanie.  Od 2010 roku prowadzi niewielkie Bistro na warszawskim Muranowie z kuchnią wielokulturową. Brała udział w konkursie Dzień Dobry TVN „Gotuj o wszystko”, była uczestniczką drugiej edycji programu kulinarnego TOP CHEF (Polsat), gotowałam jako gość w programie TVP-2 „Pytanie na Śniadanie”.Od 2013 roku prowadzi warsztaty kulinarne zarówno dla amatorów, jak i zawodowych kucharzy (Grand Hotel Mercure w Poznaniu, Zakład Aktywności Zawodowej w Siedlcach). W 2014 roku wydała edukacyjną kulinarną grę planszową dla dzieci „Królewski Kucharz”, która uczy podstaw gotowania i języka angielskiego.

     

    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

     

    Kurs może być zrealizowany w ramach zestawu Azja Expert.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 16 stycznia 2019 r., środa, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Kkakdugi – Kimchi z białej rzodkwi – każdy Kursant zabierze słoik z kimchi do domu!
    • Doengjang kimchi jigae – Zupa z kimchi z dodatkiem pasty dongjang (u mnie w domu o tej porze roku pozycja obowiązkowa co najmniej raz w tygodniu!)
    • Kimchi udon bokkeum – Smażony makaron udon z kimchi – w programie samodzielne przygotowywanie makaronu udon tradycyjną metodą za pomocą nóg! 🙂
    • Kimbab – „Koreańskie sushi” z wołowiną i warzywami
    • Cena:
      • 220,00 PLN