2018-09-22 KURS CUKIERNICZY: WSZYSTKO O TORTACH - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: WSZYSTKO O TORTACH

    „Nie taki tort straszny jak go malują”, czyli pieczenie tortu od A do Z.
    Na naszych warsztatach dowiecie się, jak upiec biszkopt doskonały i przygotować ciasto ucierane, jak wykorzystywać barwniki spożywcze, masę marcepanową czy lukry plastyczne i sprawić by Wasze wypieki zachwycały nie tylko smakiem, lecz także niebanalnym wyglądem. Dlaczego piana musi być sztywna? Co to jest ganache? Jak ustrzec się przed zakalcem? Co można zrobić z pianek marshmallows? Na te i inne nurtujące Was pytania odpowie Wam nasza Trenerka. Poznacie przydatne triki, dzięki którym przygotowanie tortu stanie się przyjemnością. 
    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdzowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 22 września 2018 r., sobota, 10:00
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-14 osób
    W PROGRAMIE Każdy uczestnik przygotowuje i ozdabia swój własny mini tort na cieście biszkoptowym z kremem na bazie mascarpone lub kremem maślanym (do wyboru) – kładziemy nacisk na owoce sezonowe!
    • Cena:
      • 270,00 PLN