2018-09-22 KURS CUKIERNICZY: CIASTA DROŻDŻOWE - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: CIASTA DROŻDŻOWE

    Wigilijny makowiec, Wielkanocna baba, pączki na Tłusty Czwartek  –  jest wiele okazji, żeby przygotować drożdżowe wypieki. Podczas warsztatów z naszą trenerką poznacie podstawowy przepis na ciasto drożdżowe, chleb, makowiec i pączki. 

     

    Drożdże są wymagającym składnikiem, ale dzięki Kindze Filipowicz, mistrzyni cukiernictwa, nauczycie się, jak się z nimi obchodzić. Poznacie tajemnice udanych wypieków, od rozczynu do pieczenia. Nie od dziś wiadomo, że najlepiej smakują domowe wypieki. Jeśli myślicie, że pieczenie baby czy smażenie pączków to specjalność zarezerwowana dla babci, przekonamy Was, że się mylicie!

     

    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdżowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

    SZKOLENIE IV

    CIASTA DROŻDŻOWE

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 22 września 2018 r., sobota, godz. 15:00
    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-14 osób
    W PROGRAMIE ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

    • Makowiec z domową masą makową, każdy uczestnik przygotowuje swój makowiec
    • Pączki
    • Wypiek chleba drożdżowego z suszonymi pomidorami

    • Cena:
      • 270,00 PLN