2018-08-21 KURS CUKIERNICZY: TORT W STYLU DRIP CAKE NOWOŚĆ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: TORT W STYLU DRIP CAKE

    Torty w stylu drip cake cieszą się obecnie bardzo dużym zainteresowaniem. Polewa ściekająca po torcie w kształcie apetycznych sopli idealnie kontrastuje z nadzieniem tortu.

    Podczas szkolenia każdy uczestnik przygotowuje swój własny tort, dekorowany kremem maślanym na różne sposoby, oblany polewą, z lizakami z masy cukrowej oraz szprycowany bezikami z kremu.

    Na szkoleniu każdy z uczestników pozna:

    • – charakterystykę ciast biszkoptowych
    • – rożne rodzaje kremów i ich zastosowanie
    • – jak sprawić by tort chrupał – rodzaje prażynek
    • – składanie tortu w rancie
    • – poznanie właściwości różnych barwników spożywczych
    • – praca z papierem waflowym – charakterystyka produktu
    • – praca z masą cukrową – rodzaje i właściwości
    • – różne polewy do drip cake

     

    Kurs poprowadzi Ewa Drzewicka – dyplomowany cukiernik, mistrzyni sugarcraftingu, właścicielka pracowni Jula Smakula, wielokrotna uczestniczka Konkursu Tortów Expo Sweet, srebrny medal na Festiwalu czekolady w 2014 roku, złoto i brąz na Cake International w Birmingham 2016, Srebro i brąz na konkursie Cake Festival w katowicach 2016, brąz na konkursie Cake international w Londynie 2017. Doświadczona trenerka, autorka reportaży i tutoriali do gazety „Cukiernictwo i piekarstwo” od 2012 roku, w tym roku również juror na międzynarodowym konkursie tortów na Białorusi. Specjalizuje się w wykonywaniu tortów wielopiętrowych oraz w tworzeniu figurek cukrowych.

     

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 21 sierpnia 2018 r., wtorek, 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-12 osób
    W PROGRAMIE
    • przygotowanie ciasta biszkoptowo-tłuszczowego, wypie
    • przygotowanie kremu maślanego
    • przygotowanie prażynki do tortu
    • przygotowanie kremu śmietanowego
    • przełożenie tortu
    • wykonanie dekoracji z papieru waflowego, masy cukrowej oraz czekolady
    • przygotowanie polewy
    • Cena:
      • 300,00 PLN