2018-08-09 KURS KUCHNI ARABSKIEJ: ARABSKI GRILL NOWOŚĆ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI ARABSKIEJ: ARABSKI GRILL

    Świeże składniki, niesamowite połączenia, aromatyczne przyprawy, zniewalające aromaty i ten smak… Kuchnia arabska rodem z grilla zaskakuje, łączy tradycyjne smaki z nowoczesnymi, otwiera podniebienia i powoduje, że chce się jej więcej i więcej!

    Zaskoczcie swoich gości i samych siebie, przygotowując nietuzinkowe dania rodem z magicznej kultury bliskiego wschodu, aby grillowanie stało się nie tylko spotkaniem ze znajomymi, lecz także iście wykwintną ucztą dla waszych zmysłów.

     

    Podróży przez smaki i aromaty kuchni arabskiej w wersji grillowej przewodzić będzie Anna Kalaji – szalenie utalentowana, niesamowicie wszechstronna i lubiana przez rzesze kursantów trenerka, podróżniczka i autorka. Kuchnia arabska to jej wielka – choć nie jedyna! – kulinarna miłość. Z wdziękiem podzieli się swoją ogromną wiedzą o kulturze i zwyczajach krajów arabskich oraz przeprowadzi uczestników szkolenia przez charakterystykę oryginalnych produktów i przypraw typowych dla tego regionu. W części praktycznej zaś nauczy technik i trików niezbędnych do przygotowania idealnych potraw grillowych, którymi zaskoczycie swoich bliskich!

     

    Na szkoleniach kursanci pracują w 3-4 osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań. Jednocześnie tam, gdzie jest to możliwe, uczestnicy wykonują pracę indywidualnie.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 09 sierpnia 2018, czwartek godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Pasty podawane z arabską pitą:
      Baba gannoush – pasta z bakłażana i tahini
      Muhammara – tradycyjna pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich z aromatycznymi przyprawami
    • Fattoush – świeża sałatka warzywna z miętą i grzankami
    • Shish touk u toum – szaszłyki z kurczaka i warzyw z obłędnie pachnącymi przyprawami takimi jak cynamon czy kardamon podawane z kremowym sosem czosnkowym
    • Shawarma – opiekane mięso jagnięce podawane w chlebie arabskim z dodatkami warzywnymi
    • Tamr u loz – grillowane figi z migdałami i melasą z granatów
    • Cena:
      • 220,00 PLN