2018-08-07 KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK HISZPANIA NOWOŚĆ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  •     KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK HISZPANIA

    Andaluzja, Katalonia, Kraj Basków, Walencja… chociaż całość tworzy Królestwo Hiszpanii, każdy region rządzi się swoimi prawami, również tymi kulinarnymi. Różnice geograficzne, dostęp do morza, tereny górzyste, wpływy arabskie to tylko niektóre z czynników, które kształtują tę niesamowitą kuchnię. Jedno na pewno jest wspólne dla wszystkich – mnóstwo świetnej jakości oliwy i szacunek do rodzimych produktów.
    Podczas naszych kursów kuchni hiszpańskiej poznacie dania poszczególnych regionów, zarówno te najbardziej znane i tradycyjne jak paella, jak i bardziej nietypowe, charakterystyczne tylko dla wybranych obszarów, a wszystko to w wegańskiej odsłonie!  Znane na całym świecie hiszpańskie oliwki,  świeże warzywa i owoce, aromatyczna paella – to tylko początek naszej hiszpańskiej podróży w wegańskiej wersji. 🙂
    W beztroski klimat zalanych słońcem hiszpańskich uliczek wprowadzi Was charakterne duo – Maria Najgrodzka i Bartłomiej Gołębiowski. Maria to Polka o absolutnie południowym temperamencie. Zakochana z wzajemnością w kuchni Hiszpanii, od lat zawodowo gotuje (ostatnio w warszawskim tapas barze Mojo Picon) i trenuje kulinarnych zapaleńców. Bartek powołał do życia „Carmona:BA” i zdecydowanie zasługuje na tytuł ambasadora kuchni hiszpańskiej w Polsce.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 2-4 osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw.
    Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

     

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 07 sierpnia 2018 r., wtorek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Garbanzo crocante al comino: prażona ciecierzyca z kuminem
    • Paella vegana
    • Tatar z pomidorów z wegańskim parmezanem i papryką pimenton
    • Tortilla De patatas vegana – tortilla ziemniaczana bez jajek
    • Berenjenas con miel De cana – chrupiące bakłażany z melasą
    • Cena:
      • 220,00 PLN