2018-07-26 KURS GOTOWANIA KUCHNI INDYJSKIEJ: NA POŁUDNIU INDII - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI INDYJSKIEJ: NA POŁUDNIU INDII

    Zapraszamy na kolejną część kursu kuchni indyjskiej ze znanym i uwielbianym Tapim Sharma! Tym razem przeniesiemy się na gorące południe Indii, aby poznać tamtejsze smaki i aromaty. Będzie, jak zwykle, pikantnie, aromatycznie, zdrowo i przede wszystkim obłędnie smacznie. A wszystko to przeplatane indyjskimi opowieściami i mnóstwem humoru naszego wspaniałego prowadzącego!
    Szkolenie poprowadzi Tapinder Sharma – hindus z Punjab, restaurator, właściciel sieci restauracji indyjskich Ganesh, wegetarianin i pasjonat zdrowej, odpowiednio skomponowanej i naprawdę nieźle doprawionej kuchni. Prywatnie fantastyczny, otwarty, pełen charyzmy i pasji prowadzący, który podczas kursu przekaże Wam nie tylko ogromną wiedzę na temat swojej rodzimej kuchni, ale wprowadzi Was w niesamowity świat kultury indyjskiej.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 26 lipca 2018 r., czwartek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
      • Rava dosa – cieniutkie naleśniki z przyprawami
      • Lemon rice – ryż basmati smażony po indyjsku
      • Curd rice – aromatyczny ryż z jogurtem z podsmażonymi przyprawami
      • Madras raita – orzeźwiający sos na bazie jogurtu ze świeżymi warzywami
      • Coconut chutney – główny bohater regionu, aromatyczny chutney kokosowy
      • Umpa – pożywne danie na bazie semoliny z orzechami i przyprawami
      • South indian kheer – deser z dodatkiem szafranu, kardamonu, rodzynek i orzechów
    • Cena:
      • 220,00 PLN