2018-07-08 KURS CUKIERNICZY: MASA PLASTYCZNA - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: MASA PLASTYCZNA

    Kreatywne ozdoby wykonane z masy plastycznej – precyzyjne obłożenie tortu, figurki i kwiaty. Kompleksowo przybliżymy Wam charakterystykę tego produktu oraz wyszczególnimy niezbędne narzędzia. W części praktycznej każdy z uczestników przygotuje dekoracje na bazie atrapy tortu – w programie wykonywanie różnego rodzaju figurek oraz innych ozdób na bazie masy plastycznej.

    Każdy uczestnik warsztatów pracuje indywidualnie.

    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdzowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5
    TERMIN 08 lipca 2018 r., niedziela, godz. 15:00
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 6-12 osób
    W PROGRAMIE Zajęcia teoretyczne:

     

    Omówienie masy plastycznej, marcepanu – skład i zastosowanie, barwienie
    Omówienie technik pracy oraz niezbędnych narzędzi
    Zasady modelowania postaci, zwierząt i kwiatów

     

    Zajęcia praktyczne:

    wykonanie figurek zwierząt i kwiatów oraz technika pokrywania masą plastyczną tortu

    • Cena:
      • 255,00 PLN