2018-07-03 KUCHNIA WEGAŃSKA: KIERUNEK MAROKO - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI MAROKAŃSKIEJ: VEGE MAROKO

    Wspaniała kuchnia Maroka, kulinarna mieszanka z wpływami Berberów, Fenicjan, Arabów, Hiszpanów, Żydów sefardyjskich i Francuzów. Paleta przypraw, kolorów i wyrazistych smaków. Podczas naszego fantastycznego szkolenia zgłębimy tajniki przygotowywania marokańskich potraw w wersji wegańskiej i wegetariańskiej. W przepięknych naczyniach do tagine udusicie aromatyczne dania, poznacie ich techniki przyrządzania, właściwe przygotowanie naczynia, odpowiedni dobór przypraw, ziół i warzyw. A do tego najlepszy marokański chleb i obłędny kuskus.
    Szkolenie poprowadzą Jalil i Dorota Hadrami – szef kuchni pracujący obecnie w restauracji Gaba & Garçons w Hali Koszyki wraz ze swoją żoną, specjalistką i pasjonatką kulinariów i kultury Maroka.

    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5
    TERMIN 03 lipca, wtorek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-14 osób
    W PROGRAMIE
    • Marokański chleb z mąką graham
    • Zaaluk (pasta do chleba z bakłażana)
    • Tacktouka marqua (aromatyczna sałatka z kuskusu)
    • Soczewica z warzywami
    • Harrira (zupa)
    • Orientalny tagin kefta po wegetariańsku
    • Cena:
      • 220,00 PLN