2018-06-28 Kurs kuchni koreańskiej: Koreański grill - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI KOREAŃSKIEJ

    Jedna z najzdrowszych kuchni na świecie już u nas! Pod okiem Inessy Kim poznacie kuchnię harmonijną, zdrową, naturalną i o niskiej zawartości tłuszczu. Kimchi, bulgogi, bibimbap, doenjang czy jeon to tylko początek niezwykłej podróży wgłąb kuchni pełnej kontrastów i wpływów. Zapraszamy na najnowsze warsztaty kulinarne z mistrzynią kuchni koreańskiej!
    Tym razem pogrillujemy po koreańsku – najsmaczniejsze mięsa, marynaty, a nawet grillowane… kimchi!
    Nie może Was zabraknąć!
    Inessa Kim – właścicielka Bistro na warszawskim Muranowie z kuchnią wielokulturową. Uczestniczka drugiej edycji programu kulinarnego TOP CHEF; wydała edukacyjną kulinarną grę planszową dla dzieci „Królewski Kucharz”, która uczy podstaw gotowania i języka angielskiego. Trener kursów dla amatorów i profesjonalistów.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

     

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 28 czerwca 2018 r., czwartek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Bulgogi (marynowana wołowina)
    • Dak Galbi (kurczak w pikantnej marynacie)
    • Samgyeopsal (grillowany boczek)
    • Moksal (koreańska karkówka)
    • Grillowane warzywa: pieczarki, ostre papryczki, cebula, czosnek, kimchi (tak, kimchi też się grilluje!)
    • Marynowane rzodkiewki
    • Cena:
      • 220,00 PLN