2018-06-24 KURS CUKIERNICZY: CIASTA DROŻDŻOWE - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: CIASTA DROŻDŻOWE

    Zapraszamy serdecznie na kompleksowy kurs cukierniczy w nowej odsłonie!
    Komu dedykowane jest szkolenie?
    Przede wszystkim tym, którzy chcieliby nauczyć się podstawowej sztuki cukiernictwa, jak i tym, którzy chcieliby poszerzyć swoją wiedzę i doświadczenie. 
    Jak wygląda część praktyczna szkolenia?
    Pracujecie Państwo w 3 osobowych podgrupach i każda z podgrup wykonuje wszystkie pozycje z menu. W szczegółowym programie znajdą Państwo informacje, które z elementów są wykonywane indywidualnie, a które w grupach.
    Jeśli przed rozpoczęciem kursu macie Państwo prośby / oczekiwania w stosunku do programu, bardzo prosimy o kontakt na: info@masala.com.pl
    Gdzie i kiedy odbywa się szkolenie?
    Wszystkie spotkania odbywają się w Składzie Bananów przy ul. Postępu 5 w Warszawie.
    Grupa liczy minimum 8, a maksimum 14 osób.
    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdzowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.
    SZKOLENIE IV

    CIASTO DROŻDŻOWE

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 24 czerwca 2018 r., niedziela, 15:00
    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-14 osób
    W PROGRAMIE Boże Narodzenie, Wielkanoc, Karnawał, Tłusty Czwartek, jak i wiele innych świąt w roku to doskonała okazja do kosztowania słodkich pyszności bez najmniejszych wyrzutów sumienia. To głównie wtedy na naszych stołach pojawiają się baby, makowce, strudle i ciasteczka, często te ze sklepowej półki. Nie od dziś wiadomo, że jednak nic nie dorówna słodkościom przygotowanym w domowym zaciszu. A jeśli myślicie, że pieczenie baby czy smażenie pączków to specjalność zarezerwowana dla babci, przekonamy Was, że się mylicie! Podczas naszych warsztatów z Kingą poznacie podstawowy przepis na ciasto drożdżowe, chleb, makowiec oraz pączki.

     

    ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

    • Makowiec z domową masą makową, każdy uczestnik przygotowuje swój makowiec
    • Pączki
    • Wypiek chleba drożdżowego z suszonymi pomidorami

    • Cena:
      • 270,00 PLN