2018-06-17  KURS CUKIERNICZY: BEZY I MAKARONIKI - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  •  KURS CUKIERNICZY: BEZY I MAKARONIKI

    SZKOLENIE 

    BEZY I MAKARONIKI

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 17 czerwca 2018 r., niedziela, 15:00
    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-14 osób
    W PROGRAMIE

    Absolutnie urocze, pełne wdzięku, smaku i… piekielnie trudne. Ale nie z naszą mistrzynią Kingą Filipowicz! Trenerka odkryje przed Wami sekrety tych słodkich ciasteczek, abyście mogli bez problemu wykonać je w domu. Idealnie okrągłe, z charakterystyczna falbanką, kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Podczas naszego szkolenia cukierniczego, będziecie mieli okazję poznać tajniki udanej bezy oraz dowiedzieć się czym różni się ta francuska od włoskiej.

    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdzowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

    ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

    • Pavlowa cappucino z kremem kajmakowym
    • Mini beziki – zabawa formą
    • Makaroniki z kremem cytrynowym i malinowym
    • Cena:
      • 270,00 PLN