2018-06-10 KURS CUKIERNICZY: CIASTA KRUCHE - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: CIASTA KRUCHE

    Zapraszamy serdecznie na kompleksowy kurs cukierniczy w nowej odsłonie!
    Komu dedykowane jest szkolenie?
    Przede wszystkim tym, którzy chcieliby nauczyć się podstawowej sztuki cukiernictwa, jak i tym, którzy chcieliby poszerzyć swoją wiedzę i doświadczenie. 
    Jak wygląda część praktyczna szkolenia?
    Pracujecie Państwo w 3 osobowych podgrupach i każda z podgrup wykonuje wszystkie pozycje z menu. W szczegółowym programie znajdą Państwo informacje, które z elementów są wykonywane indywidualnie, a które w grupach.
    Jeśli przed rozpoczęciem kursu macie Państwo prośby / oczekiwania w stosunku do programu, bardzo prosimy o kontakt na: info@masala.com.pl
    Gdzie i kiedy odbywa się szkolenie?
    Grupa liczy minimum 8, a maksimum 14 osób.
    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdżowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

     

    SZKOLENIE II

    CIASTA KRUCHE

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 10 czerwca 2018 r., niedziela, 15:00
    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-14 osób
    W PROGRAMIE O narzędziach cukiernika, czyli „co każdy miłośnik słodkiej kuchni mieć pod ręką powinien”. Przedstawimy Wam te znane i mniej znane, lecz nie mniej przydatne przyrządy. Zaraz po zapoznaniu się z niezbędnikiem cukierniczym rozpoczniemy podróż po galerii słodkich smaków. Kruche ciasto, czyli absolutne „must to know” każdego cukiernika. Nauczycie się jak zrobić idealne kruche ciasto, to słodkie i to słone, czym różni się to na ciasteczka, szarlotkę czy na mazurka.

    ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

    • Krucha Tarta cytrynowa wykończona bezą włoską
    • Tartaletki na cieście półkruchym z sezonowymi owocami 
    • Maślane różyczki – zabawa z kształtem i formą ciasta kruchego