2018-06-16 KURS CUKIERNICZY: WEGAŃSKIE LATO NOWOŚĆ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: WEGAŃSKIE LATO

    Zapraszamy na specjalną edycję kursu cukierniczego dedykowaną osobom, które nie mogą bądź nie chcą spożywać produktów pochodzenia zwierzęcego lub są zainteresowane niekonwencjonalnymi wypiekami i słodkościami idealnymi na letnie upały. W programie m.in wegańskie lody, gofry, praliny, tarty i bezy.
    Podczas naszego szkolenia Kursanci dowiedzą się czym zastępować tak popularne w wypiekach masło, jajka, mleko, śmietanę czy ser. W podziale na grupy wszyscy Kursanci przygotują wegański spód do tarty, który wypełnią jaglanym kremem z sezonowymi owocami. Każdy przygotuje ciasto do gofrów w wersji wegańskiej z kokosowym kremem i owocami. Kolejnymi słodkościami będą praliny na bazie kaszy jaglanej orzechowo-kokosowe oraz czekoladowe. Każdy z Uczesników dowie się, jak przygotować wegańskie bezy oraz lody vege na bazie awokado i czekolady.
    Pod koniec szkolenia wszyscy Kursanci otrzymają materiały szkoleniowe ze wszystkimi przepisami wykonanymi podczas warsztatów.
    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – Absolwentka kursów cukierniczych w elitarnej Akademii Le Cordone Bleu w Paryżu, w tym makaroników

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5
    TERMIN 16 czerwca 2018 r., sobota, godz. 10:00
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-14 osób
    W PROGRAMIE
    • Wegańskie bezy
    • Krucha tarta z kremem jaglanym i sezonowymi owocami
    • Vege lody na bazie awokado i czekolady
    • Praliny vege na bazie kaszy jaglanej orzechowo-kokosowe oraz czekoladowe
    • Gofry wegańskie z kremem kokosowym i sezonowymi owocami
    • Cena:
      • 270,00 PLN