2018-06-30 TAJEMNICE CZEKOLADY - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • TAJEMNICE CZEKOLADY

    Dorota Jaworska, właścicielka firmy Victoria & Fortunata, to profesjonalistka w każdym calu. Łączy w sobie stanowczość i rzeczowość z nieskończonymi pokładami cierpliwości i artystycznego kunsztu. Złote zaproszenie na spotkanie z nią oraz jej słodkim królestwem to idealna niespodzianka dla każdego łasucha, który marzy o domowej fabryce czekolady.

    Na czterogodzinny kurs pod okiem Doroty składa się część teoretyczna oraz pełen proces tworzenia czekoladek w praktyce. Od zapoznania się z technikami temperowania czekolady, przez samodzielne projektowanie oryginalnych nadzień oraz zdobień, aż po wylewanie i zamykanie form. Każdy z uczestników zabierze ze sobą do domu pudełeczko pełne wyjątkowych, własnoręcznie przygotowanych słodkości!

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5
    TERMIN 30 czerwca 2018 r., sobota, godz. 10:00
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 6-16 osób
    W PROGRAMIE
    • historia i rodzaje czekolady (teoria)
    • techniki przygotowywania czekolady (teoria)
    • temperowanie czekolady
    • wylewanie form
    • projektowanie nadzień
    • ozdabianie
    • Cena:
      • 250,00 PLN