Jedna z najzdrowszych kuchni na świecie już u nas! Pod okiem Inessy Kim poznacie kuchnię harmonijną, zdrową, naturalną i o niskiej zawartości tłuszczu. Kimchi, bulgogi, bibimbap, doenjang czy jeon to tylko początek niezwykłej podróży wgłąb kuchni pełnej kontrastów i wpływów. Zapraszamy na najnowsze warsztaty kulinarne z mistrzynią kuchni koreańskiej!
Tym razem pogrillujemy po koreańsku – najsmaczniejsze mięsa, marynaty, a nawet grillowane… kimchi!
Nie może Was zabraknąć!
Inessa Kim – właścicielka Bistro na warszawskim Muranowie z kuchnią wielokulturową. Uczestniczka drugiej edycji programu kulinarnego TOP CHEF; wydała edukacyjną kulinarną grę planszową dla dzieci „Królewski Kucharz”, która uczy podstaw gotowania i języka angielskiego. Trener kursów dla amatorów i profesjonalistów.
Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
|
MIEJSCE |
Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów) |
TERMIN |
17 maja 2018 r., czwartek, godz. 18.30 |
CZAS TRWANIA |
4-5 h |
GRUPA |
8-16 osób |
W PROGRAMIE |
- Bulgogi (marynowana wołowina)
- Dak Galbi (kurczak w pikantnej marynacie)
- Samgyeopsal (boczek)
- Moksal (karkówka)
- Grillowane warzywa: pieczarki, ostre papryczki, cebula, czosnek, kimchi (tak, kimchi też się grilluje!)
- Marynowane rzodkiewki
|
|