2018-04-05 KURS GOTOWANIA KUCHNI TAJSKIEJ BRAK MIEJSC! zapisy na listę rezerwową - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI TAJSKIEJ

    W ostatnich latach Tajlandia awansowała do miana jednej z najpopularniejszych destynacji turystycznych, a kuchnia Krainy Uśmiechu zawładnęła sercami milionów Polaków. Oparta na filozofii 5 smaków, kusząca mięsnymi daniami na północy i bogactwem owoców morza na południu kraju, pikantna, wyrazista i tak smaczna, że nie sposób jej się oprzeć! Najwyższy więc czas poznać tajniki i techniki tajskiej sztuki kulinarnej!

    Na kursie uczestnicy nie tylko nauczą się gotować, ale też odkryją i zrozumieją filozofię jedzenia według Tajów. W części teoretycznej zapoznają się ze specyficznymi produktami, jak galangal czy liście kaffiru, bez których kuchnia ta nie mogłaby się obejść. Następnie zaś poznają od praktycznej strony najważniejsze techniki gotowania wykorzystywane w Tajlandii i przy ich pomocy przygotują 5 klasycznych dań z idealnym curry i pad thai na czele.

    Nad szkoleniami czuwają Iza Zielska i Paweł Krysiak – założyciele i właściciele Instytutu Sztuki Kulinarnej oraz znawcy i miłośnicy kuchni tajskiej. Odkrywanie nowych smaków i poszerzanie wiedzy kulinarnej to ich życiowa pasja, a w ślad za nią idzie misja przekazywania swojego doświadczenia adeptom sztuki gotowania. Kursy z Izą i Pawłem to rewelacyjna zabawa i potężny ładunek wiedzy oraz wyjątkowych kulinarnych umiejętności.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 05 kwietnia 2018 r., czwartek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Tom Yum Goong – ostro kwaśna zupa z krewetkami
    • Tom Khaa Gai – zupa galangalowa na bazie mleka kokosowego z kurczakiem
    • Pad Thai – klasyczny smażony makaron ryżowy z tofu i kurczakiem
    • Kaeng Phet – wieprzowina w czerwonym curry
    • Kluay Buat Chee – banany w mleku kokosowym
    • Cena:
      • 270,00 PLN