2018-03-24 KURS SUSHI I STOPIEŃ - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS SUSHI

    180 EDYCJA

    Rozmaite trendy kulinarne pojawiają się i znikają, zupełnie jednak nie dotyczy to sushi. Ta wyjątkowa sztuka i duma Japończyków tak bardzo zadomowiła się nad Wisłą, że każdy szanujący się amator gotowania powinien znać co najmniej jej podstawy. Kurs sushi to świetny prezent zarówno dla zupełnych nowicjuszy, jak i osób, które przygotowują sushi w domu, ale pragną doszlifować i usystematyzować swoją wiedzę.

    Bez zapoznania się z historią i filozofią tej japońskiej sztuki kulinarnej trudno o należne poszanowanie tradycji oraz produktów, z jakimi przychodzi nam pracować. Z tego względu na uczestników czeka solidna porcja wiedzy teoretycznej, będącej wstępem do praktyki, a zarazem tłem w procesie przygotowywania idealnego ryżu do sushi. Kursanci posiądą umiejętności właściwego doboru składników oraz odpowiedniego krojenia poszczególnych produktów tak, aby stworzyć przy ich pomocy estetyczną kompozycję. Każdy z uczestników samodzielnie przygotuje hosomaki, futomaki, uramaki oraz nigiri i skomponuje na ich bazie własny wyjątkowy zestaw sushi.

    Kurs poprowadzi Gaweł Stefanowicz – sushi master z warszawskiego Tomo Sushi. Precyzja, poczucie humoru, anielska cierpliwość i encyklopedyczna wiedza to jego cechy szczególne. Szkolenia pod jego czujnym okiem to doskonała inwestycja w rozwój kulinarnych umiejętności!

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 24 marca 2018 r., sobota, godz. 11:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Historia, istota i rodzaje sushi
    • Omówienie podstawowych surowców potrzebnych do przygotowania sushi
    • Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
    • Trening praktyczny dla uczestników kursu – samodzielne przygotowywanie podstawowych form sushi
    • Cena:
      • 200,00 PLN