2018-03-13 Kurs kuchni hiszpańskiej - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI HISZPAŃSKIEJ

    Andaluzja, Katalonia, Kraj Basków, Walencja… chociaż całość tworzy Królestwo Hiszpanii, każdy region rządzi się swoimi prawami, również tymi kulinarnymi. Różnice geograficzne, dostęp do do morza, tereny górzyste, wpływy arabskie to tylko niektóre z czynników, które kształtują tę niesamowitą kuchnię. Jedno na pewno jest wspólne dla wszystkich – mnóstwo świetnej jakości oliwy i szacunek do rodzimych produktów.
    Podczas naszych kursów kuchni hiszpańskiej poznacie dania poszczególnych regionów, zarówno te najbardziej znane i tradycyjne jak paella, jak i bardziej nietypowe, charakterystyczne tylko dla wybranych obszarów. Znane na całym świecie hiszpańskie oliwki, obłędna suszona szynka serrano, aromatyczne sery, świeże warzywa i owoce – to tylko początek naszej hiszpańskiej podróży. Kultura jedzenia, unikalny styl tapas, niepowtarzalne potrawy i smaki.
    W beztroski klimat zalanych słońcem hiszpańskich uliczek wprowadzi Was charakterne duo – Maria Najgrodzka i Bartłomiej Gołębiowski. Maria to Polka o absolutnie południowym temperamencie. Zakochana z wzajemnością w kuchni Hiszpanii, od lat zawodowo gotuje (ostatnio w warszawskim tapas barze Mojo Picon) i trenuje kulinarnych zapaleńców. Bartek powołał do życia Carmona Tapas Bar i zdecydowanie zasługuje na tytuł ambasadora kuchni hiszpańskiej w Polsce. Profesjonalizm, wiedzę i technikę w kuchni łączy zgrabnie z niesłychanym urokiem osobistym.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 13 marca 2018 r., wtorek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
      • Huevos de codorniz aliñados – jaja przepiórcze marynowane
      • Sopa De salchichones con garbanzoz – zupa z hiszpańskich kiełbas z ciecierzyca
      • Tortilletas de camarones – racuchy z krewetkami
      • Pato a la sevillana – pierś z kaczki po sewilsku z oliwkami i pomarańczami
      • Cuajada De Burgos – deser z mleka i miodu z Burgos
    • Cena:
      • 220,00 PLN