2018-03-11 KURS CUKIERNICZY: SEKRETY UDANYCH DESERÓW - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: SEKRETY UDANYCH DESERÓW

    SZKOLENIE 

    SEKRETY UDANYCH DESERÓW


    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN

    11 marca 2018 r., niedziela, 15:00

    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-14 osób
    W PROGRAMIE

    Podczas 4-godzinnego spotkania z Kingą, poznacie sekrety udanych deserów, a w tym: kremów, musów, pianek, mleczek oraz narodowych arcydzieł czyli włoskiej delicji zwanej panna cotta czy francuskiego creme brulee. Dowiecie się jak wyczarować swój własny karmel, stworzyć niebanalne ozdoby z czekolady oraz kunsztowne pralinki. Nauczycie się także jak przyrządzić ciasta bez pieczenia, niczym nie ustępujące tradycyjnym wypiekom. Słowem, wszystkie najskrytsze sekrety cukiernicze, które zawsze chcieliście poznać, a o które baliście się zapytać!

    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdzowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

     

    ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

    • Tiramisu tradycyjne i w wersji orientalnej z zieloną herbatą

    • Creme brule

    • Panna cotta

    • Wegańskie praliny z kaszy jaglanej

    • Eggnog syllabub – deser z XVIII wieku

    • Ozdoby z karmelu i czekolady

    • Cena:
      • 270,00 PLN