2018-03-04 KURS CUKIERNICZY: SERNIKI - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: SERNIKI

     

    Zapraszamy serdecznie na kurs cukierniczy w nowej odsłonie!

    Komu dedykowane jest szkolenie?

    Przede wszystkim tym, którzy chcieliby nauczyć się podstawowej sztuki cukiernictwa, jak i tym, którzy chcieliby poszerzyć swoją wiedzę i doświadczenie. 

    Jak wygląda część praktyczna szkolenia?

    Pracujecie Państwo w 3 osobowych podgrupach i każda z podgrup wykonuje wszystkie pozycje z menu. W szczegółowym programie znajdą Państwo informacje, które z elementów są wykonywane indywidualnie, a które w grupach.

    Jeśli przed rozpoczęciem kursu macie Państwo prośby / oczekiwania w stosunku do programu, bardzo prosimy o kontakt na: info@masala.com.pl

    Grupa liczy minimum 8, a maksimum 14 osób.

    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdzowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

     

    SZKOLENIE 

    SERNIKI

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 04 marca 2018 r., niedziela, 15:00
    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-14 osób
    W PROGRAMIE

    Klasyczne, tradycyjne na maśle oraz te lekkie, nowoczesne, na zimno. Serniki to jedne z ulubionych deserów. Podczas naszego szkolenia nauczycie się, jak przygotować idealny i prosty jak stół sernik. Dodatkowo przygotujemy całkowicie wegański deser na bazie kaszy jaglanej, który do złudzenia przypomina właśnie sernik!

     

    ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

    • tradycyjny sernik pieczony z syropem malinowym (sernik jest pieczony w kąpieli wodnej, a mus pozwala na uzyskanie efektownej ozdoby na jego powierzchni)

    • pieczony wegański tofurnik z kaszą jaglaną i mlekiem kokosowym

    • sernik z różą i kardamonem – na zimno

    • Cena:
      • 270,00 PLN