2018-03-03 KURS CUKIERNICZY: CIASTA KRUCHE - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: CIASTA KRUCHE

    O narzędziach cukiernika, czyli „co każdy miłośnik słodkiej kuchni mieć pod ręką powinien”. Przedstawimy Wam te znane i mniej znane, lecz nie mniej przydatne przyrządy, którymi już wkrótce będziecie posługiwać się jak wprawny malarz pędzlami. Zaraz po zapoznaniu się z niezbędnikiem cukierniczym rozpoczniemy podróż po galerii słodkich smaków. Na pierwszy ogień kruche ciasto oraz serniki, czyli absolutne „must to know” każdego cukiernika. Nauczycie się jak zrobić idealne kruche ciasto, to słodkie i to słone, czym różni się to na ciasteczka, szarlotkę czy na mazurka.

     

    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale równiez o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkolenia o makaronikach w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu.

     

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 03 marca 2018, sobota, 15:00
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-12 osób
    W PROGRAMIE ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

    • Krucha Tarta cytrynowa wykończona bezą włoską
    • Tartaletki na cieście półkruchym z sezonowymi owocami
    • Maślane różyczki – zabawa z kształtem i formą ciasta kruchego
    • Cena:
      • 270,00 PLN