2018-02-08 Kurs kuchni bałkańskiej - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI BAŁKAŃSKIEJ

    Chorwacja, Czarnogóra, Serbia, Albania, Bułgaria, Grecja. Co łączy wszystkie te kraje? Oczywiście kuchnia, doskonała kuchnia bałkańska! Podczas kursu dowiecie się na czym polega fenomen kuchni tej części świata i czym wyróżnia się ona spośród innych. Posłuchacie smacznych historii naszego przezabawnego trenera, które podkręcą Wasz apetyt, aby zaraz potem zabrać się za wspólne gotowanie typowych, oryginalnych dań bałkańskich.
    Nauczycie się jak łączyć proste, znane nam składniki, aby wyczarować z nich zaskakujące potrawy pełne smaku i aromatu. Odkryjecie na czym polega sztuka grillowania mięsa oraz odpowiedniego doboru przypraw. Poznacie smak oryginalnej szopskiej sałatki i jogurtowego sosu tzatzyki. Na koniec naszego spotkania zaznacie ducha bałkańskiej uczty i zdegustujecie przygotowane potrawy.
    Szkolenie poprowadzi szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem, rodowity Serb Petar Simić
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 08 lutego 2018 r., czwartek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Leskovačka Mućkalica – grillowana polędwica wieprzowa w sosie warzywnym
    • Najlepsze Punjene lignje! – grillowane kalmary nadziewane serem kačkavaljem i pršutom, podane z ziemniakami po dalmacku
      (*Szanowni Państwo! Jeśli uważacie, że nie lubicie kalmarów, to znaczy, że musicie koniecznie wziąć udział w naszym szkoleniu!)
    • Kozice na buzari – krewetki na sosie buzara
    • Sałatka macedońska
    • Sampita – beza po serbsku
    • Cena:
      • 220,00 PLN