2018-01-31 | Kuchnia Kraju Basków NOWOŚĆ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KUCHNIA KRAJU BASKÓW

    Kraj Basków to kulinarne Centrum Hiszpanii. Ich genialna kuchnia łączy w sobie wpływy hiszpańskie, francuskie i arabskie. Baskowie wynieśli gastronomię do rangi Sztuki i to właśnie ich kuchnia przyciąga turystów z całego świata. W rankingu 50 najlepszych restauracji na świecie w czołowej 10 widnieją aż dwie z Kraju Basków! Przeżyj z nami niezwykłą kulinarną przygodę i weź udział w kursie gotowania z mistrzem Steuermarkiem.

     

    Szkolenie poprowadzi Jakub Steuermark – kucharz i trener z wieloletnim doświadczeniem. Od samego początku pasjonował się gotowaniem, co zaowocowało własnym barem w USA, a następnie pracą jako szef kuchni w prestiżowym gastropubie w West Sussex. Następnie trafił do Londynu, aby współtworzyć Jamie’s Italian, włoską restaurację samego Jamiego Oliviera. Aktualnie prowadzi swój własny projekt Masło i Szałwia, gdzie pielęgnuje idee Comfort Food. Zawsze zresztą wysoka jakość, sezonowość i tworzenie prostych dań było jego nadrzędną zasadą. Ponadto Jakub udziela się w programach radiowych i telewizyjnych, chętnie dzieląc się swoją ogromną wiedzą. Prywatnie zaś to pełna optymizmu i humoru osoba, z którą warsztaty to czysta przyjemność gotowania.

    UWAGA! Szkolenie odbędzie się w nowej siedzibie przy ul. Postępu 5!
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 31 stycznia 2018 r., środa, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Tuńczyk z blanszowanym szpinakiem i cykorią
    • Makrela z młodymi ziemniakami, oliwkami i selerem naciowym
    • Boccadillos z polędwicą wołową marynowaną w oregano i cytrynie
    • Boczek z fenkułem i czosnkiem podany na młodej kapuście z oliwą
    • Fenkuł pieczony z groszkiem, miętą, kolendrą i marynowanym karczochem
    • Cena:
      • 290,00 PLN