2018-01-25 Kurs kuchni wegańskiej: dookoła świata Instytut sztuki kulinarnej

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KUCHNIE ŚWIATA

    Dieta wegańska pomimo swojej różnorodności i niesamowitej kreatywności potrafi ograniczać – zwłaszcza w podróży, kiedy stajemy przed faktem, że najpopularniejsze dania etnicznych kuchni zawierają z pozoru niedające się zastąpić wegańskimi odpowiednikami produkty.
    Nic bardziej mylnego! Zapraszamy w podróż dookoła świata, podczas której podzielimy się z Wami wiedzą o kuchniach różnych kontynentów i nauczymy, jak wyczarować we własnej kuchni smaki dalekich podróży w wydaniu całkowicie wegańskim. Naszą podróż rozpoczniemy w świecie arabskim, przygotowując aromatyczne kotleciki z ciecierzycy i oryginalny hummus z dodatkiem buraka. Następnie przeniesiemy się do Azji, gdzie znajdziemy odpowiedź na pytanie, czym zastąpić wszechobecny sos rybny oraz inne tajemniczo brzmiące składniki. Na koniec odwiedzimy kraje latynoamerykańskie, by przekonać się, że tamtejsze klasyki kulinarne również doskonale współgrają z dietą wegańską.
    Kurs poprowadzi Anna Kalaji – iberystka, znawczyni kuchni włoskiej i arabskiej. Specjalistka od kuchni polskiej nowoczesnej, podróżniczka, autorka przepisów kulinarnych. Podczas szkoleń z Anią otrzymacie ogromną dawkę wiedzy, ugotujecie najlepsze potrawy, zadbacie o wygląd swojego talerza, a dodatkowo spędzicie czas w fantastycznym towarzystwie.
    UWAGA! Szkolenie odbędzie się w nowej siedzibie przy ul. Postępu 5!

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 25 stycznia 2018 r, czwartek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Arabska kanapka z falafelem, buraczanym hummusem oraz marynowaną rzepą
    • Flautas de quinoa – roladki z tortilli kukurydzianych z kaszą quinoa, awokado i salsą z chipotle z dodatkiem fasoli
    • Tajska zupa galangalowa na bazie mleczka kokosowego
    • Indyjski chana-dhal w sosie pomidorowym z przyprawami podany z cytrynowym ryżem
    • Empanadas dulces – latynoskie pierożki z mąki kukurydziano ryżowej nadziewane marmoladą pomarańczowo-ananasową
    • Cena:
      • 270,00 PLN