2018-01-23 Kurs kuchni koreańskiej: Królestwo Kimchi NOWOŚĆ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI KOREAŃSKIEJ

    Jedna z najzdrowszych kuchni na świecie już u nas! Pod okiem Inessy Kim poznacie kuchnię harmonijną, zdrową, naturalną i o niskiej zawartości tłuszczu. Kimchi, buldogi, bibimbap, doenjang czy jeon to tylko początek niezwykłej podróży wgłąb kuchni pełnej kontrastów i wpływów. Zapraszamy na najnowsze warsztaty kulinarne z mistrzynią kuchni koreańskiej! Harmonijna, zdrowa, naturalna i o niskiej zawartości tłuszczu – kuchnia kontrastów i wpływów podbija światowe kulinaria. Podczas kursu poznasz tajniki przygotowywania koreańskich kiszonek oraz przygotujesz wyśmienite dania azjatyckie, których dopełnieniem będzie oryginalny smak kimchi.

     

    Kimchi to najpopularniejsze danie kuchni koreańskiej, uważane za jedno z najzdrowszych potraw na świecie. Kiszona kapusta pekińska stanowi bogate źródło witaminy C, A, B1, B2, karotenu, wapnia i żelaza. Oprócz tego jest niskokaloryczna, przyspiesza trawienie, a jej wyrazisty, pikantny smak, zadowoli każdego wielbiciela kiszonek.

     

    Inessa Kim – właścicielka Bistro na warszawskim Muranowie z kuchnią wielokulturową. Uczestniczka drugiej edycji programu kulinarnego TOP CHEF; wydała edukacyjną kulinarną grę planszową dla dzieci „Królewski Kucharz”, która uczy podstaw gotowania i języka angielskiego. Trener kursów dla amatorów i profesjonalistów. UWAGA! Szkolenie odbędzie się w nowej siedzibie przy ul. Postępu 5!Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 23 stycznia 2018 r., wtorek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Kimchi z kapusty pekińskiej
      Kimchi z ogórków
      Kimchu sundubu jjigae (gulaszowa zupa z kimchi i tofu)
      Kimchi jjinppang-mandu (bułeczki na parze z wieprzowiną i kimchi)
    • Cena:
      • 220,00 PLN