2018-01-15 Kurs gotowania kuchni włoskiej BRAK MIEJSC! zapisy na listę rezerwową - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI WŁOSKIEJ

    Kursy gotowania kuchni włoskiej obalają mity na temat tej najbardziej znanej kuchni świata. Prawda o pizzy i klasycznych sosach, wojna między masłem a oliwą, porywające historie tradycyjnych potraw, a wszystko w niepowtarzalnej oprawie nietuzinkowego kursu gotowania pod okiem szalonego Włocha.
    Lekcję gotowania kuchni włoskiej prowadzi Alfredo Boscolo i Leonardo Masi
    UWAGA! Szkolenie odbędzie się w nowej siedzibie przy ul. Postępu 5!
    Sezonowe produkty zostaną dostarczone przez nasze gospodarstwo Mrzonki.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań. Jednocześnie tam, gdzie jest to możliwe, uczestnicy wykonują pracę indywidualnie.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 15 stycznia 2018 r., poniedziałek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Roladki z bakłażana z serem kozim
    • Sałatka ziemniaczana z wyspy Pantelleria
    • Carbonara z kawą
    • Risotto alle verdure – warzywne risotto
    • Bonet (deser czekoladowy z ciasteczek migdałowych)
    • Cena:
      • 270,00 PLN