2017-12-16 KURS CUKIERNICZY: SŁODKIE ŚNIADANIA - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: SŁODKIE ŚNIADANIA

    SZKOLENIE VII

    SŁODKIE ŚNIADANIA


    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 16 grudnia 2017 r., sobota, 15:00
    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-14 osób
    W PROGRAMIE To szkolenie to swoista odpowiedź na pytanie: „A co na śniadanie?”. Tym razem pokażemy Wam, że nie tylko ser i bułka mogą wejść w skład śniadaniowego menu. Zapoznamy Was z pełnymi witamin mieszankami zbóż, czyli musli, granolą i płatkami śniadaniowymi oraz podpowiemy jak je wykorzystać. Nauczymy Was własnoręcznie przyrządzać musy owocowe oraz budynie. Przekonamy, że gofry, naleśniki czy domowe bułeczki to także proste i smaczne alternatywy dla kanapek. Niech pora śniadania stanie się dla Was polem do kulinarnych eksperymentów!

    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdzowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

     

    ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

    • drożdżówki, scones – tradycyjne bułeczki angielskie
    • naleśniki i gofry
    • śniadaniowe ciasteczka biscotti
    • suflet wytrawny
    • zdrowe koktajle owocowe i warzywne
    • placuszki w odsłonie słodkiej i wytrawnej
    • Cena:
      • 270,00 PLN