2018-02-22 Wołowina: cz. II - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • WOŁOWINA: CZ. II

     

    Druga część bestsellerowego szkolenia na temat wołowiny! Pod czujnym okiem naszego charyzmatycznego mistrza Toma Eklera odkryjecie drugi stopień wtajemniczenia. Jak radzić sobie z mniej popularnymi rodzajami mięsa takimi jak ogon czy poliki, co to właściwie jest consomme, jak przygotować doskonały sos do steka i w końcu jak zrobić błyskawiczną sałatkę na bazie wołowiny.
    Szkolenie poprowadzi Tom Ekler, który ukończył z najwyższym wyróżnieniem University of West London (Międzynarodowa Sztuka Kulinarna) oraz Thames Valley University (Gastronomia i Obróbka Żywności) z 17-letnim doświadczeniem w pracy w najbardziej renomowanych restauracjach w Polsce i Anglii.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 22 luty 2018 r., czwartek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 3-4 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Consomme wołowe z julienne z blanszowanej marchewki + pierożki z mięsem z ogona z kolendrą
    • Orzeźwiająca sałatka tajska z wołowiną i sezonowymi owocami
    • Stek rzeźnicki + sos z czerwonego wina i marynowanego pieprzu
    • Poliki wołowe z chrzanowym demiglasse i sałatą vinnegraite
    • Mus czekoladowy z wiśniami w alkoholu
    • Cena:
      • 300,00 PLN