2017-11-14 Wołowina: cz. I - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • WOŁOWINA: CZ. I

     

    Podział wołowiny, sposoby obróbki termicznej w zależności od użytej części, wołowina polska vs południowoamerykańska, dojrzewanie, świadoma konsumpcja, czynniki środowiskowe, wartości odżywcze i rola w diecie – o tym wszystkim dowiecie się podczas szkolenia pierwszego stopnia w temacie wołowina.
    Szkolenie poprowadzi Tom Ekler, który ukończył z najwyższym wyróżnieniem University of West London (Międzynarodowa Sztuka Kulinarna) oraz Thames Valley University (Gastronomia i Obróbka Żywności) z 17-letnim doświadczeniem w pracy w najbardziej renomowanych restauracjach w Polsce i Anglii.
    Serdecznie zapraszamy!
    UWAGA! Szkolenie odbędzie się w nowej siedzibie przy ul. Postępu 5!
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 14 listopada 2017 r., wtorek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 3-4 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Tradycyjny siekany stek tatarski
    • Burger klasyczny (+dodatki do wyboru)
    • Boeuf Stroganoff (gulasz na bazie polędwicy wołowej) + puree z ziemniaków z oliwą truflową
    • Entrecote aux pommes frittes (stek z antrykotu z frytkami) + sałata z vinaigrette
    • Mus limonkowy z na bazie tequilli
    • Cena:
      • 250,00 PLN