2017-11-09 Kurs kuchni tajskiej: cz.I - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI TAJSKIEJ

    Jedna z najbardziej popularnych kuchni świata. Niesamowicie prosta, pikantna i obłędna w smaku. To między innymi dla niej rzesze Polaków wyruszają w podróż do Tajlandii. Przeprowadzimy Was przez podstawowe warzywa, owoce, zioła i sosy, poznacie tajskie metody przyrządzania potraw oraz historię i kulturę Krainy Uśmiechu.
    Podczas części teoretycznej przekażemy Wam wiedzę, która umożliwi poznanie i zrozumienie tej z pozoru prostej sztuki kulinarnej. Poznacie podstawowe składniki tajskich potraw takie jak galangal, trawa cytrynowa, liście limonki kaffir. W części praktycznej przygotujemy 5 tradycyjnych dań, na bazie których poznacie podstawowe i najważniejsze techniki gotowania po tajsku.
    Kurs poprowadzi Paweł Krysiak – założyciel i właściciel Instytutu Sztuki Kulinarnej oraz delikatesów Masala Smaki Świata. Sushimaster i specjalista od kuchni tajskiej. Towaroznawca, którego konikiem są produkty pochodzenia azjatyckiego. Poza niekwestionowaną ogromną wiedzą na temat między innymi kuchni tajskiej, prywatnie to charyzmatyczna, otwarta i niebojąca się wyzwań osoba. Szkolenia z Pawłem to fantastycznie spędzony czas i oszałamiająca dawka niedostępnej nigdzie wiedzy.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 9 listopada 2017 r., czwartek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Tom Yum Goong – ostro kwaśna zupa z krewetkami
    • Tom Khaa Gai – zupa galangalowa na bazie mleka kokosowego z kurczakiem
    • Pad Thai – klasyczny smażony makaron ryżowy z tofu i kurczakiem
    • Kaeng Phet – wieprzowina w czerwonym curry
    • Kluay Buat Chee – banany w mleku kokosowym
    • Cena:
      • 270,00 PLN