2017-10-28 Kurs cukierniczy: Kremy - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: KREMY

    Zdobienie kremami to jedno z najtrudniejszych zadań cukiernika. Precyzja, spokój, ale również znajomość technik i odpowiednich przyrządów, to droga do sukcesu. Podczas naszego szkolenia przygotujecie klasyczne babeczki cupcake, aby na ich bazie doskonalić sztukę dekoracji. Zapoznacie się z różnymi rodzajami kremów maślanych, ich zastosowaniem oraz sposobami barwienia. Nauczycie się technik zdobienia przy użyciu zróżnicowanych tylek. Tak, aby Wasze desery prezentowały się perfekcyjnie.

    Każdy uczestnik warsztatów pracuje indywidualnie.

    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5
    TERMIN 28 października 2017 r, niedziela, godz. 15:00
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 6-12 osób
    W PROGRAMIE Zajęcia teoretyczne:

    Omówienie kremów maślanych: na bezie szwajcarskiej, Russel, maślany – jak wybrać właściwy krem do ozdabiania, zalety i wady, barwienie
    Omówienie receptur
    Omówienie rodzajów końcówek dekoratorskich i ich zastosowanie

    Zajęcia praktyczne:

    Przygotowanie cupcake do zdobienia
    Wykonanie kremów wraz z ich barwieniem
    Opanowanie wzorów i doskonalenie umiejętności pracy z końcówkami dekoratorskimi (techniki nakładania kremów), zdobienie cupcake’ów

    • Cena:
      • 290,00 PLN